Csomagküldés

Folyamat

A felvett áru a futárcég központi üzemébe kerül. Itt még az éjszaka folyamán irányítószámok alapján szortírozzák a csomagokat, majd ezt követően az éjszakai járatok viszik a vidéki depókba, ahonnan a következő munkanapon reggel indulnak a kiszállítást végző gépkocsivezetők. A csomagok mindvégig a Csomagpiac Kft. felügyelete alatt maradnak.

Biztosítás

Az általános kárfelelősség alapján, külön díj felszámítása nélkül a csomagok, a szerződésben foglaltak alapján, személyre szabottan 50 000 Ft-ig, de maximum az áru beszerzési értékéig vannak biztosítva. Nem tekinthető fuvarozási kárnak az a sérülés, kár, ahol az áru sértetlen csomagolásban került kézbesítésre, és csak a kézbesítést követően fedezhető fel!

Tömeg

  • 31,5 kg-nál nem nagyobb

Méret

  • maximális méretek: 100 – 70 – 60 cm

Csak teljesen lezárt küldemény adható fel. A Csomagpiac a csomag belső tartalmáért nem vállal felelősséget. A Csomagpiac nem vállalja a küldemény továbbítását, ha az áru megsérülhet, vagy a többi csomag biztonságos kezelését veszélyezteti. Ilyenek az elégtelen módon és/vagy a kereskedelemben nem megfelelő módon csomagolt áruk, az Általános Üzleti Feltételekben megszabott áruk, különösen a különleges értékkel bíró áruk, mint pénz, nemesfémek, műtárgyak, az értékpapírok, az állandó hőmérsékletet igénylő áruk, a lőfegyverek, a postafiók címre feladott áruk, élő állatok és növények, a személyes ingóságok, a jövedéki termékek, az ADR értelmében veszélyes áruk, továbbá az ATA-Carnet fedezete alatt feladott áruk.

Az Általános Szerződési Feltételekben foglaltakra hivatkozva a Csomagpiac Kft. becsomagolatlan terméket nem szállít el a feladótól. Feladónak nyilatkoznia kell arról, hogy az általa becsomagolt termékért teljes felelősséget vállal, továbbiakban a Csomagpiac Kft- re felelősséget nem hárít.

Szakszerű csomagolás,
egyszerű feladás

Becsomagolt áru

A dobozon belül az optimális helykihasználás megvédi az áru épségét. A felesleges helyet töltse ki töltőanyaggal, vagy egyéb csomagolóanyaggal. A szállítók által nyújtott biztosítás nem terjed ki arra az esetre, ha a csomagolás külsőleg sértetlen, de a beltartalom “csörög”. Törékeny áru hungarocellel vagy egyéb bélelő, töltőanyaggal legyen körbe véve. A “Törékeny” jelzés gondosságra int, de nem védi az árut! Olyan küldemény, melyből hosszú, hegyes részek állnak ki, nem alkalmas a szállításra. A küldeménybe helyezett üvegeket, flakonokat egymástól, valamint alulról és felülről is védőréteggel kell védeni.

Sérülésmentes csomagolás

Csak teljesen lezárt és ép dobozba csomagolt termék adható fel. A szakszerű csomagolás biztosítja, hogy a termék hiánytalanul és épségben érkezzen meg a címzetthez. Az áru gondos és szakszerű csomagolása biztosítja azt, hogy a feladott küldemény gép és kézi kezelésre, rakodásra, hatékony közúti továbbításra alkalmas legyen, és így az áru sérülésmentesen érkezzen meg a címre. A megfelelő csomagolás hungarocell, kartonpapír és élvédő, melyről a Neked kell gondoskodnod. A Csomagpiac csak a megfelelően becsomagolt, és megcímzett küldeményekért vállal felelősséget.

Csomagcímke a csomag legnagyobb felületén

A Csomagpiac futár mindig a doboz legnagyobb felületére ragasztja a csomagcímkét. Amikor a futárnak átadod a csomagot, mindenképp ellenőrizd, hogy a megfelelő csomagszámmal ellátott címke került rá.